Ik ben Ruud, geboren te Venlo in 1967. Fotograferen doe ik al sinds ik op de lagere school een Kodak Instamatic kreeg van mijn opa en oma. Sindsdien is fotografie altijd bij me gebleven. Niet altijd met de intensiteit waarmee ik het nu beleef, dat kwam pas vanaf het moment dat de digitale fotografie zijn intrede deed. En dan niet alleen het fotograferen, vooral de nabewerking is een bezigheid geworden waarin ik mij helemaal kan verliezen. Het leidde er al snel toe dat ik mij bekwaamde in Photoshop en naarmate de tijd vorderde kregen mijn foto's steeds meer een eigen 'smoel'. Die heeft geresulteerd in een eigen herkenbare stijl van kleur en compositie.
Op fotografiegebied ben ik eigenlijk een veelvraat. Maar het fotograferen van mensen is toch wel het belangrijkste aspect van mijn werk geworden.
Het hebben van een doel is belangrijk voor mij. Ik vond dat doel in het inzenden van foto's naar wedstrijden over de hele wereld. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Mijn foto's zijn gepubliceerd en te zien geweest in inmiddels 18 landen (Argentinë, Albanië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Iran, Montenegro, Nederland, Rusland, Servië, Slovenië, Spanje, Verenigde Staten en Wales). Van de Werelbond (FIAP) mag ik de titel 'Artist' dragen en van de Nederlandse Fotobond kreeg ik de titel 'Honorair Fotograaf'.
Op deze site kun je (een fractie van) mijn werk zien en ook contact met me opnemen. Ik neem alleen opdrachten aan waarvan ik denk dat ik er plezier aan beleef. Bruidsrapportages vallen daar bijvoorbeeld niet onder. Daar kun je me dus niet voor boeken. Feesten, partijen en evenementen ook niet. Concerten vind ik daarentegen weer prachtig om te doen. Twijfel je? Neem gewoon contact op!
Ruud Mooi AFIAP, HFb

Back to Top